Modelling of the Unemployment Duration in the Czech Republic Based on Aggregated Complete and Individual Censored Data - Malá, Ivana
Miera nezamestnanosti sa považuje za jednu zo základných charakteristík stavu ekonomiky. Dĺžka nezamestnanosti opisuje zároveň situáciu na trhu práce. Existujú dva zdroje údajov o trvaní nezamestnanosti v ČR – údaje z výberového zisťovania pracovných síl uskutočneného Českým štatistickým úradom (súhrnné alebo individuálne údaje) a agregované údaje z databázy evidovaných nezamestnaných, ktorú vedie Ministerstvo práce a sociálnych vecí. Skúmanie vzťahu medzi dĺžkou nezamestnanosti a mierou nezamestnanosti. Modelovanie dĺžky nezamestnanosti v Českej republike.