Koľko pracovných miest v Slovenskej republike nebude ohrozených automatizáciou? - Hrnčiar, Michal, 1994-
Inovácie na trhu práce a miera ohrozenia pracovných miest. Slovenská republika je podľa štúdií OECD krajinou, ktorej hrozí najvyšší podiel straty pracovných miest v dôsledku automatizácie. Analýza pracovných miest s nízkou mierou ohrozenia automatizáciou v SR. Zručnosti/kompetencie, ktoré sa javia ako ťažko automatizovateľné, resp. nahraditeľné strojmi v nadchádzajúcom období - talent, tvorivosť (kreativita), kritické myslenie, strategické a koncepčné myslenie, vodcovské schopnosti, atď.