Zdražovanie spolu s neistotou rastie - Alenová, Gabriela
Globálna kríza spôsobená najmä cenami energií či pohonných látok sa dotkla každého spotrebiteľa a predikcie sa nelepšia. Potraviny a bývanie sú oblasti, na ktoré Slováci zo svojich rodinných rozpočtov míňajú najviac. Ich zdražovanie nespomaľuje a v spoločnosti je citeľný aj strach o možný nedostatok surovín.