HR Changes Due to the Crisis - Dajnoki, Krisztina
Dôsledky pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na ľudské zdroje, so zameraním na 6 krajín: Rakúsko, Bulharsko, Bosna a Hercegovina, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko. Sledovanie vnímania zmien identifikovaných v situácii pandémie u respondentov organizácií v skúmaných krajinách v oblastiach významu ľudských zdrojov, rastúceho a klesajúceho počtu úloh, ktoré očakávali, úlohy odborov a potenciálnej možnosti obnovy. Výsledky ukazujúce, že organizácie pociťovali počas pandémie najintenzívnejšie potrebu vykonávať úlohy v oblasti ľudských zdrojov súvisiace s riadením motivácie a udržania zamestnancov, pracovnou silou a komunikáciou (online aj offline).