Odpočet daňovej straty daňovníka, ktorý nie je mikrodaňovníkom - Drozd, Marián
Daňová strata podľa zákona o dani z príjmov, čiže situácia, kedy daňové výdavky sú vyššie ako dosiahnuté daňové príjmy, pričom od roku 2020 možno daňovú stratu odpočítať od základu dane v nasledujúcich piatich zdaňovacích obdobiach. Aplikačné problémy, ktoré môžu nastať pri jej odpočítavaní (umorovaní) v daňovom priznaní za rok 2022, s názornými príkladmi. Suma daňovej straty, ktorú možno odpočítať od základu dane. Porovnanie s daňovou stratou pred rokom 2020.