Net Investment Position and the Stock Market: The Case of Traditional and ESG Indices - Slepecký, Jaroslav
Vplyv tradičných a ESG akciových indexov na čistú medzinárodnú investičnú pozíciu krajiny. Použitie rôznych metód vrátane analýzy ANOVA, viacnásobnej regresnej analýzy, korelačnej analýzy, VAR-analýzy a R/S-analýzy, ako aj Grangerovho testu kauzality. Výsledky analýzy ukazujú, že indexy ESG sú volatilnejšie ako tradičné, ale tieto rozdiely sú podľa analýzy ANOVA štatisticky nevýznamné. Odporúčania na zlepšenie rámca zodpovedného investovania.