Dél-Szlovákia meghatározása a szlovákiai magyar tudományos életeben - Horbulák, Zsolt, 1972-
Sledovanie meniacich sa hraníc oblasti obývanej maďarskou menšinou na Slovensku, ako aj sledovanie zmeny názvu regiónu. Koncepčné problémy územnej dimenzie. Administratívna divízia Slovenska. Južné slovensko v maďarskej literatúre. Južné Slovensko v slovenských prameňoch a literatúre. Južné Slovensko a slovenské Maďarsko. Ďalšie prístupy k označovaniu južného Slovenska.