Food Security in the Era of Sustainable Organic Farming: A Comparison Between the Visegrad Group and India - Bhagat, Priya Rani
Nepriaznivý vplyv zmeny klímy a zvýšenia emisií skleníkových plynov na celkovú poľnohospodársku produkciu. Prijatie ekologického poľnohospodárstva môže znížiť škodlivé emisie skleníkových plynov a byť menej škodlivé pre životné prostredie, ale nemožno očakávať rovnakú úroveň produktivity ako pri konvenčnom poľnohospodárstve, čo môže v budúcnosti spôsobiť problémy potravinovej bezpečnosti, ako je dostupnosť potravín v rozvojových krajinách. Článok porovnáva a analyzuje tieto trendy medzi krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) a Indiou.