Možnosti inteligentného riešenia výrobného procesu - Malega, Peter
Správne inovovanie výrobného procesu je dôležité pre udržateľnosť postavenia spoločnosti na trhu. Pri inovovaní výrobného procesu sa musí dbať na čo najefektívnejšie zlepšenie výrobného procesu pri čo možno najmenšej investícii - do inovovania netreba výraznú investíciu, ale táto investícia musí byť hodná danej inovácie a jej návratnosť musí byť splniteľná. Zavádzaním inovácií vo výrobnom procese dochádza k zefektívneniu výroby a k zvyšovaniu kvality výrobkov. Zabezpečuje to zvyšovanie technologickej a inovačnej úrovne v podniku. Môže ísť o inováciu existujúcej výrobnej technológie alebo kúpu novej. Možnosti inovovania výrobných procesov je mnoho, ako napr. robotizácia a automatizácia výrobného procesu. Zavádzaním týchto prvkov sú vytvárané inteligentne riadené, vzájomné prepojené, autonómne systémy.