Splatnosť mzdy, výplata mzdy a výplatná páska - Švaňová, Martina
Nevyplatenie mzdy, náhrady mzdy, cestovných náhrad, náhrady za pracovnú pohotovosť, náhrady príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca alebo ich častí môže mať za dôsledok okamžité skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca a tiež žalobu zo strany zamestnanca na súde o doplatenie týchto mzdových plnení. Nevyplatenie mzdy je úmyselný trestný čin, za ktorý hrozí odňatie slobody.