Ergonomie jako významná součást age managementu - Pokorná, Václava
Prognóza demografického vývoja populácie v Európe, podľa ktorej sa počet obyvateľov v produktívnom veku bude znižovať a tým začne zároveň klesať počet zamestnancov. Starnúca pracovná sila ako celosvetový problém. Nastavenie pracovných podmienok pre starších zamestnancov. Ergonómia ako samostatná vedecká disciplína a jej poslanie analyzovať pracovné podmienky pre človeka v súlade s jeho fyzickou a psychickou výkonnosťou. Ergonómia ako významná súčasť age managementu, ktorého základnou filozofiou je nastavenie takých pracovných podmienok pre starších zamestnancov, aby požiadavky boli v súlade s ich schopnosťami.