Svetový deň vody a voda v cestovnom ruchu - Gúčik, Marián
V r. 1992 Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo Svetový deň vody na 22. marec. "Voda a zmena klímy" je ústrednou témou v roku 2022. Voda je najcennejší zdroj pre ľudstvo, je to faktor životaschopnosti a udržateľnosti turizmu. Postupom času sa stáva vzácnejšou.