Principal Determinants of Territorial Allocation of the Slovak Republic's Bilateral Development Aid: Path-dependent Trajectory? - Jančovič, Peter, 1995-
Kvantitatívna analýza teritoriálneho aspektu prideľovania slovenskej bilaterálnej oficiálnej rozvojovej pomoci (official development assistance, ODA). Empirické skúmanie hlavných determinantov teritoriálnej selekcie a alokácie slovenskej bilaterálnej rozvojovej pomoci v rokoch 2003 – 2019. Regresná analýza panelových dát využívajúc metódy Probit a Tobit a údaje zodpovedajúce záujmom darcu, ako aj potrebám a zásluhám príjemcu, s výskumnou otázkou, či alokácia slovenskej ODA je viac ovplyvnená záujmami darcu, potrebami príjemcu alebo či je determinovaná historickými súvislosťami. Analýza súladu koncepčných dokumentov slovenskej rozvojovej politiky štyroch na seba nadväzujúcich strednodobých stratégií rozvojovej spolupráce Slovenskej republiky so skutočnou alokáciou rozvojovej pomoci v kontexte teritoriálnych priorít.