Spriechodňovanie migračnýcgh bariér v kompetencii správcu vodných tokov SR - Supeková, Monika
Smernica 2000/60/ES Európskeho parlamentu a Rady z 23. 10. 2000 stanovuje rámec pôsobností pre opatrenia spoločenstva v oblasti vodného hospodárstva, definuje kvantitatívne a kvalitatívne ciele pre kategórie vodných útvarov. Jeden z cieľov je zlepšenie, alebo aspoň nezhoršenie hydromorfologickej kvality vodných útvarov.