Lifelong Learning as a Factor in the Development of Human Capital: Individual and Society Implications - Martincová, Marta, 1955-
Teória ľudského kapitálu, skúmanie motívov jednotlivcov investovať do rozvoja vlastných zručností. Dôležitosť ľudského kapitálu z hľadiska rozvoja spoločnosti a jeho dôsledkov. Vzdelávanie a odborná príprava sú najdôležitejším a najrozšírenejším spôsobom rozvoja ľudského kapitálu. Sú neoddeliteľnou súčasťou celoživotného vzdelávania jedinca.