Monitorovanie enviromentálnych záťaží realizované Štátnym geologickým ústavom D. Štúra - Kordík, Jozef
Monitorovanie enviromentálnych záťaží sa zameriava na sledovanie chemického zloženia a kvality povrchových i podzemných vôd. Znečistenie vôd sa prejavuje zvýšeným množstvom rozpustených látok, ako je bór, chlór, zlúčeniny dusíka, síry, alebo zvýšených hodnôt vodivosti. Z organických látok sú najproblematickejšie chlórované uhlovodíky.