Znečistenie podzemných vôd dusičnanmi z poľnohospodárskych činností v zraniteľných oblastiach - Cibulka, Roman
Hlavným cieľom smernice Rady 91/676/EHS o ochrane vôd pred znečistením dusičnanmi z poľnohospodárskych zdrojov je zníženie znečistenia podzemných a povrchových vôd dusičnanmi z poľnohospodárskej činnosti a zabránenie takémuto znečisťovaniu. Vstupom SR do EÚ v r. 2004 sa SR zaviazala, že bude plniť záväzky, vyplývajúce z tejto smernice.