Eutrofizácia povrchových vôd - následok znečisťovania živinami - Rajczyková, Elena
Vstupom SR do EÚ sa SR zaviazala plniť záväzky implementácie smernice Rady 91/676/EHS o ochrane vôd pred znečistením dusičnanmi z poľnohospodárskych zdrojov a zabrániť riziku eutrofizácie. Má vymedziť zraniteľné oblasti s rizikom eutrofizácie v dôsledku poľnohospodárskej činnosti.