Modern Energy Security of Ukraine: Geopolitical Context - Kuznetsova, Mariya, 1992-
Komplexná analýza kľúčových čŕt modernej energetickej bezpečnosti v súlade s medzinárodnými požiadavkami na udržateľnosť a obehové hospodárstvo, ako aj medzinárodnú geopolitiku. Energetická bezpečnosť Ukrajiny v čase ruskej agresie voči Ukrajine. Svetové trendy na energetickom trhu. Ruský útok na Ukrajinu a globálna energetická kríza. Snaha krajín o zníženie závislosti od dovozu energie z Ruska. Investovanie do rozvoja obnoviteľných zdrojov energie v krajinách Európskej únie.