Analýza zásobního objemu nádrže v podmínkach nejistot klimatické změny - Bednář, Martin
Človek negatívne ovplyvňuje globálny klimatický systém oteplovaním. Prejavuje sa, hlavne v kolobehu vody, čoho dôsledkom sú zmeny hydrologických podmienok v krajine. Klimatická zmena je neistá, a preto je dôležitá adaptácia hospodárenia s vodnými zdrojmi.