Sociálne poistenie SZČO - časť I. - Danajovičová, Katarína
Zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov patrí medzi najrozsiahlejšie zákony. Aktuálne znenie paragrafov v súvislosti s registráciou SZČO a jej odvodovými povinnosťami. Kedy musí SZČO platiť mesačné poistné, do akých fondov, v akej výške, ako sa vypočítava poistné, v akých prípadoch sa neplatí poistné, aký je rozdiel medzi prerušením poistenia a vylúčením povinnosti platiť poistné. Kontrolná činnosť Sociálnej poisťovne, pokuty, penále a vymáhanie evidovanej pohľadávky, či možnosť požiadať o splátkový kalendár. Pravidlá EÚ o koordinácií systémov sociálneho zabezpečenia, ak by išla SZČO vykonávať činnosť mimo územia SR. Zhrnutie všetkých paragrafov o sociálnom poistení, vzťahujúcich sa na SZČO.