Postavenie Nórska v kontexte súčasnej energetickej krízy - Damašková, Tatiana, 1969-
Postavenie Nórska ako jedného z kľúčových dodávateľov plynu pre európsky trh. Podiel Nórska pri realizácii novej energetickej stratégie EÚ a vývoj a prognózy produkcie plynu v Nórsku. Opatrenia podniknuté Nórskom na zvýšenie produkcie v kontexte hrozieb energetickej krízy v Európe.