K judikatúre súdov z pohľadu princípov fair trial - Jalč, Adrián
Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd v článku 6 deklaruje právo na spravodlivý proces, ktoré pozostáva z viacerých všeobecných garancií. Pokus o analýzu trestno-procesného postavenia obvineného z hľadiska rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, Ústavného súdu SR a súdov v SR. Komparácia daného stavu s platnou slovenskou právnou úpravou.