The Economic Situation of the Visegrad Group after the Coronavirus - Horbulák, Zsolt, 1972-
Súčasná hospodárska situácia krajín Vyšehradskej štvorky (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko) v kontexte dôsledkov pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, členstva v Európskej únii a z hľadiska ich minulosti, keďže krajiny V4 boli súčasťou bývalého socialistického bloku a dnes patria medzi jeho najvyspelejšie štáty, pričom od svojho vstupu do EÚ dobiehajú jej úroveň a predbiehajú aj niektorých jej starších členov, ako napr. Portugalsko či Grécko. Potenciál hospodárskeho rastu krajín V4 po pandémii ochorenia COVID‑19, pričom však vojna medzi Ruskom a Ukrajinou predstavuje hlavný rizikový faktor.