Cesta vedie k bezobslužným predajniam - Kapitán, Peter
Postupné rozširovanie samoobslužných pokladníc v SR. Okrem potravinového segmentu sa trend prejavuje aj v predajniach s nábytkom či v hobby marketoch. Medzi dôležité faktory patrí najmä výber správneho softvéru a hardvéru i používateľské pohodlie.