Slováci proti plytvaniu. Charitu striedajú zľavy - Alenová, Gabriela
Novelizácia zákona umožňuje predaj potravín po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti, avšak až po ich ponúknutí charite. To pozitívne ovplyvní nielen elimináciu plytvania potravín, ale aj ľudí v núdzi. Výška sankcie je extrémne vysoká.