Motivaton – Bedingungsfaktor des Lernerfolgs - Kočišová, Zuzana, 1956-
Motivovanie študentov, vďaka čomu môžu dosahovať lepšie výsledky a mať zlepšený výkon. Vnútorné motivácie študentov k učeniu a vonkajšie motivačné faktory ovplyvňujúce ich výkon, ako napr. aktívna účasť a možnosť interakcie, učebný materiál, možnosť voľby v systéme vzdelávania, sociálna interakcia, tolerancia chýb a minimalizácia demotivujúcich otázok, pozitívne formulovanie kritéria úspešnosti učenia, sprievodná spätná väzba a ďalšie.