Forecasting the Net Investment Position Based on Conventional and ESG Stock Market Indices: The Case of Ukraine and Austria - Plastun, Alex
Skúmanie vzťahu medzi tradičnými a ESG akciovými indexmi a čistou medzinárodnou investičnou pozíciou na prípade Rakúska a Ukrajiny. Na tieto účely boli použité nasledujúce metódy: analýza rozptylu, analýza ANOVA, korelačná analýza, VAR analýza, R/S analýza a Grangerov test kauzality. Empirické výsledky ukazujú, že ESG indexy majú nižšiu volatilitu výnosov v porovnaní s konvenčnými indexami.