Digitization and Automation in the Time of COVID-19 Pandemic and Their Impact on Sales of IT Sector Companies - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Vplyv pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na priemysel a prechod do online prostredia, so zameraním na Slovenskú republiku. Nárast využívania informačných technológií (IT), internetu a využívania cloudových úložísk na archiváciu dokumentov kvôli obmedzeniam pohybu a stretávania sa, čo sa okamžite prejavilo na zvyšujúcom sa dopyte po tovaroch a službách IT firiem. Analýza vplyvu zvýšeného dopytu po IT v čase vypuknutia pandémie COVID-19 na zmeny tržieb IT podnikov. Výsledky ukazujúce, že zvyšujúci sa dopyt neovplyvnil tržby IT podnikov v takom veľkom rozsahu ako sa očakávalo.