Pozemkové spoločenstvá v roku 2022 - Boráková, Marta
Zákon č. 257/2022 Z. z. v článkoch II a IV reaguje na organizačné zmeny Slovenského pozemkového fondu súvisiace s riešením reštitučných nárokov náhrad z depozitu a neexistenciu právnej úpravy na povinnosť osvedčenia podpisu na plnomocenstve. V článku III boli zákonom upravené opatrenia proti drobeniu pozemkov, ktoré vzniknú aj po vykonaní pozemkových úprav. Zámerom zákona bolo sprísnenie opatrení proti drobeniu vlastníctva pozemkov a spoluvlastníckych podielov k pozemkom a zamedziť zvyšovaniu rozdrobenosti pozemkového vlastníctva v SR.