Hodnotenie finančnej situácie podniku metódou finančnej analýzy - Bartošová, Viera
Ekonomicky nepriaznivé, až likvidačné dopady kríz a pandémie covid-19 na podniky potvrdzujú pre ne nevyhnutnosť pravidelne diagnostikovať svoje finančné zdravie. Na základe výsledkov dokážu predvídať svoju budúcnosť a vytvárať si rezervné zdroje na prežitie kríz. Rovnako pre štát, ako "garanta prežitia podnikov" je poznanie finančnej situácie podnikov dôležité. Má vypracovaný systém podpory pri kritickom vývoji ekonomiky, ako celku. Prezentácia jednej z možných metodík finančno-ekonomického hodnotenia podniku na príklade jestvujúceho podniku; hotela.