Zodpovednosť zamestnanca v pracovnom práve Slovenskej republiky a príprava nového Občianskeho zákonníka - Barancová, Helena
Právny systém zodpovednosti v pracovnom práve sa od zodpovednosti v občianskom či obchodnom práve líši zvýšenou ochranou na strane zamestnanca a zvýšeným rizikom výkonu práce zo strany zamestnávateľa. Pripravovaná rekodifikácia Občianskeho zákonníka, v ktorej sa diskutuje o novele § 420 ods. 2 hovorí o možnosti založiť priamu zodpovednosť za škodu zamestnancovi vo vzťahu k poškodenému subjektu.