Comparison of Economic Cycles of the Slovak Economy and Other Visegrad Four Countries - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Cieľom článku je porovnať priebeh ekonomického cyklu v slovenskej ekonomike s ekonomickými cyklami ostatných troch krajín Vyšehradskej štvorky (V4) za obdobie rokov 2003–2021. Porovnanie bolo vykonané na základe sledovania hrubého domáceho produktu, miery nezamestnanosti a jednotlivých zložiek vývoja agregátneho dopytu.