Analýza trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi - Kučerová, Dominika
S akoukoľvek činnosťou človeka sa spája produkcia odpadu. Spoločnosť sa od začiatku snaží odpadu zbaviť. Zneškodňovanie odpadu je vážny ekonomický problém, pretrvávajúcim dodnes. V minulosti vyvážali odpad do krajín východnej Európy a Afriky. Dnes si svet uvedomuje aj jeho ekologický rozmer.