Logistika zberu odpadov - Stričík, Michal, 1969-
Logistika zberu odpadov sa má riadiť z princípov obehového hospodárstva a hierarchie odpadového hospodárstva. Jej cieľ má byť minimalizácia produkcie odpadov a preferovanie zhodnocovania odpadov pred zneškodňovaním odpadov. Zelená logistika a model pay-as-you-throw "plať za to, čo vyhodíš" môžu tomu napomôcť.