How Do Today's Czech Adults Split the Household Chores? On the Relationship Between Attitudes and Behaviour - Chromková Manea, Beatrice-Elena
Postoje k rodovým rolám s účasťou dospelých na rôznych domácich prácach, poukazujúc na rozdiely medzi mužmi a ženami vo všeobecnosti a v rámci párov v Českej republike. Cieľom je zistiť, či sa postoje naznačujúce rovnosť rodových rolí odrážajú v skutočnom správaní. Zistenia poukazujú na určité nezrovnalosti medzi postojmi a správaním.