Jednodetnosť a ženy s jedným dieťaťom na Slovensku. Ktoré ženy majú "len" jedno dieťa? - Šprocha, Branislav
Podrobný rozbor historického vývoja jednodetných rodín a jeho možný vývoj v kohorte žien narodených od polovice 70. rokov 20. storočia, ktorých reprodukčné správanie bolo najviac ovplyvnené celospoločenskou transformáciou posledných troch desaťročí.