Špecifické prípady odpisovania majetku poskytnutého na prenájom - Petrovická, Iveta
Prenajímateľ zahŕňa do daňových výdavkov odpisy z hmotného majetku poskytnutého na prenájom najviac do výšky časovo rozlíšenej sumy príjmov (výnosov) z prenájmu tohto majetku, v praxi však vznikajú rôzne situácie, ktoré treba riešiť individuálne. Postup prenajímateľa v niektorých špecifických prípadoch, s názornými príkladmi. Odpisovanie majetku poskytnutého na prenájom a špecifické prípady: určenie výšky príjmov (výnosov) z prenájmu, výška príjmov (výnosov) z prenájmu nehnuteľnosti v nadväznosti na spôsob úhrady prevádzkových nákladov zo strany nájomcu, luxusný automobil poskytnutý aj na prenájom, prenájom majetku obstaraného z dotácií, odpis prenajatej nehnuteľnosti v závislosti od rozsahu určeného na prenájom, uplatnenie odpisov pri krátkodobom prenájme a odpisovanie majetku poskytnutého formou výpožičky. Prerušenie odpisovania. Zaokrúhľovanie odpisov prenajatého majetku.