Projekce ekonomické aktivity osob starších 60 let v Česku do roku 2050 - Nývlt, Ondřej
Projekcia ekonomickej aktivity osôb vo veku 60 a viac rokov. Kombinácia dvoch základných faktorov, ktoré povedú k výraznému zvýšeniu počtu ekonomicky aktívnych ľudí vo veku 60 a viac rokov. Efekt starnutia populácie, ktorý sa sa prejaví po roku 2030, keď veľké kohorty narodených zo 70. rokov dosiahnu vek 60 a viac rokov.