Renewable Energy Resources in Anthropogenically Affected Landscape - Vráblíková, Jaroslava
Využívanie obnoviteľných zdrojov je závislé od geografických, klimatických a geomorfologických podmienok oblasti. Ku každej oblasti by sa malo pristupovať individuálne. Ľudskou činnosťou sú veľmi dotknuté oblasti, kde sa ťažilo uhlie, napr. na severe Čiech. Vďaka procesom obnovy sa podarilo danú oblasť obnoviť, hoci budúca produkcia energie nie je vyriešená.