Smart (Digital) Factories Within the Concept of Smart Industry in Slovakia - Gedeon, Milan, 1993-
Inteligentný priemysel (smart industry) ako dôsledok a produkt štvrtej priemyselnej revolúcie, v ktorej sa v dôsledku digitalizácie dramaticky mení prostredie priemyselnej výroby. Koncepcia inteligentného priemyslu pre Slovensko, ktorá vznikla zo spolupráce Ministerstva hospodárstva SR a zástupcov priemyslu s cieľom predstaviť koncepciu inteligentného priemyslu širokej verejnosti. Zhodnotenie potenciálu, ktorý majú inteligentné továrne a podporný program Horizont Európa (Horizon Europe) 2021 – 2027 pre inovácie a výskum, keďže inteligentná továreň je flexibilným a dôležitým článkom transformácie tradičného priemyslu na inteligentný priemysel v SR, zabezpečujúc prominentné postavenie slovenských priemyselných podnikov na priemyselnej mape Európy a všeobecne tak prospeje a ovplyvní celú ekonomiku.