Stav flóry a porostů jako výsledek rekultivace jezera most - Machová, Iva
Flóra a porast vodnej nádrže Most a jej okolia. Súčasný stav je výsledkom biologických a technických rekultivácií a spontánnej sukcézie na územiach, úplne pozmenených ťažbou uhlia.