Eko-vědomé přemýšlení: fenomenologická ontologie A. Hogenové jako základ ekologické výchovy - Marková, Kateřina
Vzťah človeka k prírode a ku svetu je gro ekologickej výchovy. V nej je východisko zo súčasnej situácie, žiadajúcej o zmenu. Bytie vo svete podľa Heideggera a Hogenovej.