Špecifické prípady daňového odpisovania hmotného majetku poskytnutého na prenájom - Vanková, Lucia
Všeobecné zásady pri odpisovaní majetku poskytnutého na prenájom. Určenie výšky príjmov (výnosov) z prenájmu. Výška príjmov (výnosov) z prenájmu nehnuteľnosti v nadväznosti na spôsob úhrady prevádzkových nákladov zo strany nájomcu. Odpis prenajatej nehnuteľnosti v závislosti od rozsahu určeného na jej prenájom. Odpisovanie luxusného automobilu poskytnutého aj na prenájom. Prenájom majetku obstaraného z dotácií. Uplatňovanie odpisov pri krátkodobom prenájme. Odpisovanie majetku poskytnutého formou výpožičky.