Preklad kolokácií z oblasti trestného práva v kontexte korpusovej lingvistiky - Gašová, Zuzana, 1977-
Cieľom článku je poukázať na možnosti, ktoré ponúka korpusová analýza pri skúmaní inojazyčných ekvivalentov pre kolokácie, ktoré sa viažu na oblasť trestného práva. Naplnenie cieľa implikuje prepojenie viacerých vedných oblastí a ozrejmenie ich vzájomných vzťahov.