Zákon o účtovníctve - komentár - Adamíková, Monika
Do komentára zákona sú zapracované posledné aktuálne novely: č. 456/2021 Z. z. a č. 249/2022 Z. z. Novelou zákona č. 456/2021 Z. z. sa dal priestor pre elektronizáciu procesov účtovných záznamov, upravili sa základné zásady, ktoré je potrebné dodržať, aby podklady na vedenie účtovníctva boli preukázateľné. Stanovilo sa zabezpečenie uchovávania dokumentov inou účtovnou jednotkou alebo FO pred zánikom účtovnej jednotky bez právneho nástupcu alebo pred skončením podnikania. A tiež došlo k zmenám v ukladaní pokút. Novela z tohto roku nebola taká rozsiahla a bola schválená ako balík opatrení (kilečko 2). Začala platiť od 1. 9. 2022.