Zriadenie správnych súdov a reforma súdnej mapy - nová právna úprava - Fudák, Lukáš
Koncom apríla 2022 boli schválené dva nové právne predpisy, a to zákon č. 151/2022 Z. z. o zriadení správnych súdov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákon č. 150/2022 Z. z. o zmene a doplnení niektorých zákonov v súvislosti s novými sídlami a obvodmi súdov. Tieto dva právne predpisy prinášajú v súvislosti s reformou súdnictva, respektíve súdnej mape viaceré zmeny aj v iných právnych prepisoch.