Zákon o živnostenskom podnikaní - Ivanáková, Daniela
Živnostenský zákon upravuje vzťahy, ktoré sa týkajú podnikateľských subjektov podnikajúcich na základe vydaných živnostenských oprávnení. Možno v ňom nájsť informácie o tom, ako založiť, prevádzkovať, prerušiť alebo skončiť živnosť. V zmysle živnostenského zákona rozlišujeme voľné, remeselné a viazané živnosti.