Creativity-Induced Forms of Non-Verbal Communication in the Process of Vocabulary Internalization in Case of Young Learners - Polok, Krzysztof
Cieľom štúdie je odpovedať na otázku, či používanie ikonických neverbálnych gest pozitívne ovplyvňuje osvojovanie si vybranej slovnej zásoby u mladých študentov. Výskumu sa zúčastnilo 20 mladých študentov súkromnej jazykovej školy rozdelených do experimentálnej (G1) skupiny, kde boli študenti vyučovaní pomocou gestickej metódy; a Kontrolná skupina (G2) učili rovnaký materiál tradičným spôsobom osvojovania si slovnej zásoby. V oboch prípadoch liečba trvala 4 týždne s dvomi 50 minútovými lekciami týždenne. Na meranie údajov z doby ošetrenia sa použili predbežný test a následný test. Na štatistické výpočty sa použili t-testy. Boli analyzované základné meracie nástroje, ako je priemer, modus, medián, rozptyl a štandardná oddanosť. Okrem toho sa pozorovacie sedenia uskutočnili v každej skupine počas tretieho týždňa štúdie. Získané informácie nám umožnili potvrdiť hypotézu, že gestá majú pozitívny vplyv na udržanie nadobudnutej slovnej zásoby u šesťročných žiakov.