Krajinoveda v kontexte interkultúrnej komunikácie - Kucharová, Jana, 1981-
Vyučovanie a osvojovanie cudzieho jazyka si v súčasnej dobe čoraz viac vyžaduje rešpektovanie interkultúrnych tendencií. Pojmy ako interkultúrna kompetencia alebo interkultúrne učenie sa stávajú bežnou súčasťou cudzojazyčnej vúučby. Obsahy týchto pojmov sú však veľmi široké a zahrňajú celý komplex faktorov ovplyvňujúcich cudzojazyčnú výučbu. Rozvíjanie interkultúrnej kompetencie a rozvoj osobnosti učiaceho sa je hlavným cieľom komunikatívneho prístupu vo výučbe cudzích jazykov. V tejto práci sa zameriame na jednu zo zložiek fenoménu interkultúrnej kompetencie - na význam a dôležitosť krajinovedných poznatkov, pretože ich považujeme za také, ktoré do značnej miery podporujú interkultúrny aspekt výučby a osvojovania cudzieho jazyka.